top of page
חיפוש

המדריך המלא להכנת רוטב חריף ביתי

האם אי פעם חשבתם על להכין רוטב חריף בעצמכם? עם מתכון פשוט ומהיר, אתם יכולים ליהנות מרוטב חריף תוצרת בית שמשדרג כל מנה. להלן כל הפרטים להכנת רוטב חם ביתי בקלות, שתוצאותיו טעימות ומרעננות הרבה יותר מאלו שנרכשות בחנות.




תפוקה: כ-1 1/2 כוסות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן תסיסה: 8 ימים

זמן כולל: 8 ימים


לפני שנתחיל

חשוב ללבוש כפפות בעת הטיפול בפלפלים החריפים, כדי למנוע גירוי בעור או בעיניים.

רכיבים

  • 226 גרם פלפלי צ'ילי, העליונים הוסרו וקצוצים גס

  • 2-3 שיני שום, קלופות

  • 6 גרם (1 כפית) מלח כשר גס*

  • 1/4 כוס מים

  • 1/4 כוס חומץ תפוחים, חומץ יין לבן, או חומץ יין אורז

הוראות

  1. הכנה: מוסיפים את הפלפלים, שיני השום, המלח והמים למעבד מזון. מעבדים עד לקבלת מרקם דמוי סלסה שמנמנה.

  2. תהליך התסיסה: מעבירים את התערובת לכלי זכוכית נקי ומכסים בבד גבינה. משאירים על השיש בטמפרטורת החדר למשך 24-48 שעות.

  3. הוספת החומץ: לאחר 1-2 ימים, מוסיפים את חומץ התפוחים לתערובת. משאירים מכוסה בבד גבינה על השיש למשך 5-7 ימים נוספים, כדי לאפשר לתסיסה להשלים את עבודתה.

  4. גימור ואחסון: לאחר שבוע, מעבירים את התערובת לבלנדר ומטגנים עד לקבלת רוטב חלק. אם נדרש, מוסיפים מים או חומץ נוסף לדלול. אופציונלי: לרוטב דק יותר, אפשר לסנן דרך מסננת רשת או מסננת מרופדת בד גבינה.

  5. שמירה: העבירו את הרוטב לצנצנת נקייה או לבקבוק רוטב חריף ואחסנו במקרר. הרוטב יישמר בטוב כמה חודשים.


הכנת רוטב חריף ביתי היא תהליך מהנה ומספק, המאפשר לכם לשלוט ברמת החריפות ובאיכות המרכיבים. נסו, תערבבו, והתאימו את המתכון לטעמכם האישי. התוצאה? רוטב חריף עשיר בטעם, טרי ומלא חיים, שישדרג כל ארוחה.

הצטרפו למועדון חריף אש

הצטרפו למועדון וקבלו 10% הנחה על הקנייה הבאה שלכם.

בנוסף אתם תהיו הראשונים לדעת על מוצרים חדשים, מבצעים והנחות.

 
 
 

Comments


bottom of page