מתכון לאדג׳יקה חריף
- דרור כהן
- 24 באפר׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות

בשיטוטינו אחרי מתכונים חדשים למטבלים עוקצניים גילינו את האדג׳יקה, שהוא למעשה סוג של אריסה גאורגית.
למתכון המקורי הוספנו גם 4 כפות של רוטב פירות האש, שמכיל בין השאר פירות יער וקיבלנו חגיגת טעמים, שמילים לא יספיקו כדי לתאר.
האדג׳יקה מעולה כמטבל ואפשר גם להוסיף אותה בבישול.
קבלו את המתכון באהבה,
0.5 ק״ג פלפל צ׳ילי אדום
100 גרם אגוזי מלך
300 גרם כוסברה
100 גרם פטרוזיליה
4 כפות רוטב פירות האש
150 גרם שום
15 גרם זרעי כוסברה
3 כפות מלח
אופים כ-40 דקות את פלפלי הצ׳ילי האדום בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
קולים אותם קלות כדי להעמיק טעמים.
לאחר שמצננים את הפלפלים מכניסים אותם לבלנדר וטוחנים לעיסה חלקה. (כדי לחזק את החריפות לא מומלץ להסיר את הגרעינים).
קוצצים שום, מקפיצים קלות את האגוזים במחבת יבשה
את זרעי הכוסברה טוחנים במכתש
כוסברה ופטרוזיליה קוצצים ידני ואת הכל מעבירים לבלנדר(מלבד הפטרוזיליה והכוסברה הטרייה) מוסיפים 4 כפות רוטב פירות האש.
מעבירים את האג'יקה המוכנה לצנצנות קטנות יבשות, סוגרים היטב. האדג'יקה נשמרת עד חודשיים בקרור.
#רוטבצ'יליחריף
#סרירצ'ה
#פלפלצ'ילי
Comments